Mobilház vásárlási tippek

Mielőtt mobilházat vásárolna, engedje meg, hogy segítsünk egy kicsit vásárlási tippjeinkkel.

 

1., Mobilház vásárlási tipp:

 

A mobilházak telepítése engedélyköteles. Célszerű a vásárlás előtt tájékozódni a helyileg illetékes építésügyi hatóságnál. Addig ne vásároljon mobilházat, míg ezt nem tisztázta. 

 

2., Mobilház vásárlási tipp:

 

Az első és legfontosabb vásárlási tippünk, hogy lemérjük pontosan a helyét a mobilháznak. A mobilház lerakása során a mobilházat a kerekén gurítva húzzuk, illetve toljuk. A legtöbb esetben a kézi erőn kívül szükség van vontató járműre is. Ez lehet traktor, vagy öszkerékmeghajtású terepjáró is. Fontos megemlíteni, hogy nem csak a telken belül érdemes lemérni a távolságokat. Az esetek többségében a mobilházat még a telken kívül gurítjuk le a trélerről. Amennyiben a mobilházat több száz méteren keresztül húzzuk be a kívánt helyére, úgy szükséges végig járni ezt az útvonalat és lemérni az útnak a szélességeit, valamint hogy ha kanyarodik az út, akkor azt, hogy az adott hosszúságú mobilház hogyan fér el. Szükség esetén mi is elvégezzük a területbejárást.

DSC_0278.JPGDSC_0281.JPG

 

3., Mobilház vásárlási tipp:

 

A mobilházak telepítése során ajánlott, de nem szükséges beton alapot készíteni. Miután a mobilházat a kívánt helyszínre raktuk, a beállítás során 6-8 ponton kell alátámasztani, majd vízszintbe helyezni. Ezután történhet a közműre csatlakoztatás. Az alátámasztásokat beton lapokkal, illetve zsaluzó kővel vagy tartó bakokkal is meg lehet oldani.

Szaktanácsadás

2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 48.

+36 70 77 66 322